makaron ryżowy z tofu i warzywami
1/30/2016Drogie tofu, znamy się nie od dziś, 15 lat bez mięsa w życiu rzucało mnie w twoje objęcia już wielokrotnie. Ale nie oszukujmy się, nigdy nie byliśmy dobraną parą. Gdy ja miałam na ciebie ochotę, ciebie albo nie było w okolicy, albo byłeś jakieś takie nijakie. Gdy ty zacząłeś być blisko, wszędzie, ja żyłam ciągle wspomnieniami. I tak pojawiałeś się w moim życiu na krótkie chwile, w większości trochę na siłę. Do czasu. Nagle okazało się że jednak do siebie pasujemy. Nie wiem czy to ja się zmieniłam czy może ty?
może na starość zmieniają się smaki? ;) tak czy siak, odkrywamy się na nowo i podoba mi się to co znajduję.
Korzystając z tego o czym chyba już wszyscy pisali, czyli z akcji "smaki Azji" w Biedronce, na naszym stole zagościł zielony makaron ryżowy, z tapioką i zieloną herbatą, w towarzystwie nie kogo innego, a tofu właśnie.
Przygotowanie takiej kolacji zajmuje naprawdę chwilę, nie licząc jednego drobiazgu, żeby polubić się z tofu trzeba dać mu trochę czasu w marynacie, a najlepiej kilka godzin.dzień.noc.
poza tym, to danie w 5 minut;)
0 komentarze