Wyniki sprytnego konkursu

9/17/2015

Przygotowując się do konkursu nie spodziewałam się że będzie tak trudno. Mimo stosunkowo niewielkiej ilości zgłoszeń, podjęcie decyzji było i tak niezwykle trudne. Chętnie przyznałabym nagrody wszystkim, ale podobno tak nie można. To wina Kuby, on mówi że nie można:)


Znalazłam jednak swój sprytny sposób, postanowiłam zrobić wyróżnienie, małą pitupitową niespodziankę dla przepisu który spodobał nam się prawie prawie tak bardzo jak ten, który wybraliśmy jako pierwszy..

przechodzimy do formalności, komisja konkursowa składała się z: Kasi, Kuby i Kota Smoka, zwycięzca został wybrany jednogłośnie.


tarararam, pierwsze miejsce i i książka leci do:
Smaki natury za Gryczankę, mimo że nie jestem fanką kaszy gryczanej (to mało powiedziane) pomysł miksowania namoczonej kaszy spodobał mi się na tyle, że przetestuję! super sprytny pomysł:)
komentarz:
Sycące, rozgrzewające, energetyzujące, odżywcze -> GRYCZANKA
Prościzna w przygotowaniu. Pobijam nawet Oliwera. Kaszę gryczaną namoczoną przez noc (nie trzeba gotować! hehe) płuczemy i wrzucamy do blendera. Miksujemy z filiżanką mleka roślinnego, mango i wanilią (pycha połączenie!). Dla efektu wizualnego warstwa zielona: jarmuż + banan, warstwa fioletowa: banan + borówka. Warstwy są tylko dodatkową propozycją podania. Można pozostać przy samej kaszy i mango lub samej kaszy, banan i borówka lub samej kaszy, banan i jarmuż. Dodatkowych kalorii i składników odżywczych dostarczy dodatkowo dodanie nasion, orzechów, suszonych owoców, superfoodsów.
Efekt końcowy: wychodzi gęsty pudding, gotowy w 5 minut. Kasza gryczana, mango i borówka mają właściwości żelujące co tworzy konsystencję gęstego budyniu. Dodatkowo to danie ma wiele odżywczych składników. Podczas gotowania wiele się traci. Raz na jakiś czas dobrze jest zjeść coś w power fullem :) ;) życzę wszystkim smacznego"

wyróżnienie otrzymuje:
Skład dobrych wartości za pomysł na moje śniadania do pracy! sprytne i szybkie danie, w dodatku musi być pyszne! nie może być inaczej:)
No to czas na sprytny, ojcowski sposób :)
komentarz:
"Jest super łatwy i przygotowanie zajmuje tylko kilka minut: wymieszaj twarożek, miód i cynamon w małej misce. Jeśli lubicie masło orzechowe można je dodać, co nada ciekawy smak i aromat. Rozsmaruj wszystko na torilli (ew. zwykłym naleśniku). Połóż banana na środku i zwiń. Podsmaż na patelni z obu stron, aż stanie się chrupiący z wierzchu i lekko roztopiony wewnątrz.
Genialne, prawda? Jako deser – ciepły, chrupiący i słodki, ale można je podawać także na śniadanie np. dla dzieci do szkoły. Wystarczy zawinąć tortille w folię aluminiową,
która utrzyma ciepło i włożyć do pojemnika na drugie śniadanie.
Mmm... Smacznego!
- Dominik
ps. chyba zgłodniałem wiec czuje, że zaraz zrobie wpis na blogu z tym przepisem ;)"


Wszystkim bardzo dziękuję za przesłane zgłoszenia, a zwycięzcom serdecznie gratuluję!
Zapraszam wszystkich do kolejnych konkursów, a zwycięzców proszę o zgłoszenie się na kontakt@pitupituslowfood.pl w celu ustalenia sposobu przesyłki!:)

Mogą ci się spodobać

0 komentarze

Popularne posty

Obserwuj mnie na facebooku

Można mnie znaleźć

myTaste.pl Durszlak.pl
Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Subscribe